Friday, June 27, 2014

Kisah si Pengantin Jawa & Kami


Selamat malam semua 😉

Nak share family trips kami berempat di Surabaya baru2 ni masa cuti sekolah.. Mula2 mmg ajak mak sekali ikut tp dia x nak sbb katanya di sana x seronok. Jadinya, dia ke Sabah dan kami ke Surabaya. Lagipun kami nak tgk anak pembantu rmh kami ( Tri ) yg dah kerja hampir 10thn kerja dgn kami since sy x ada anak lagi. Tanda terima kasih sy sbb menjaga anak2 sy.. Mrk lah pengganti saya setiap kali kami keluar kerja. Sanggup x tidur malam, menggendong anak2 sy menyuapkan mkn lbh2 lg bila mrk sakit.. Saya anggap mrk spt keluarga sy sendiri. Anak2 sy kekal tembam walau sakit sampai doktor pun heran sbb biasanya bdk2 kalau demam mesti susut berat. Tp anak2 sy makin dipam2 😝😝 

Kebetulan pembantu rmh sy bawa anak perempuannya ( Eka  )sekali kerja menjaga anak sy. Jd bila Eka blk ke Indonesia utk kahwin mmg anak2 sy merayu2 spy mrk blh tgk kak Eka mrk kali terakhir..

Tgk la Uzma kemain sedih bila sy ckp dah nak blk Msia. Eka pun ikut menangis sekali smpai penuh org kmpg kehairanan menjenguk mrk yg menangis teresak2 berdua..






Tp keseluruhan trip mmg berbaloi. Org Surabaya tersangatlah peramah. Lebih sopan dari org Bali. Part paling best ialah shopping.. Mak aihhhh... Murahhh gilerrr !!! 😂😂 nak menangis membeli. Tp x ada la nak attach gmbr kat blog ni. Next post je la yer.. Makan pulak jgn ckp la. Balik Msia je sy naik 2kg.. Hahahah.. 


My lil princess.. Minta selfie jap dgn mummy katanya. Time ni otw nak ke Tuban kampung pengantin lelaki

Yg ni princess 1st sy.. Kalau x anak sy dah 4 org. Uzma ni yg ke 3.. Yg pertama & kedua gugur. Kalau hidup yg sulung dah masuk 10thn dan yg sorg lagi 8 thn.. Dah anak dara kan 😊.. Nak buat mcm mana. X ada rezeki. Nasib baik Allah kesian kat saya.. Di bg jugak sy 2 org princess ni..



Ecece🙊🙊 pemalunyer Aleya..



Smileeeee 😁😁


Ok guys.. That's it for today update. Jumpa lagi next story .. Nunite all..

2 comments:

Rohana Hussin said...

Seronok membaca kisah Puan Yatie bercuti kat Surabaya.. posting lagi eekk sambungan holiday tu..

Yatie Sendayu Tinggi said...

insyallah.. nnti sy update ;)

Post a Comment