Friday, January 16, 2015

6 COLOR LIPSTICK +TUTORIAL CARA SIMPLE PAKAI EYESHADOW ORANGE

TOPIK : CARA SAYA GAYAKAN 6 WARNA LIPSTICK & TUTORIAL EYESHADOW COLOR ORANGE

Hai.. kali ni saya ada buat tutorial dengan 6 color Chubby Lipstick terbaru dari Sendayu Tinggi. Harganya cuma RM25.50 sebatang. Tak perlu raut pun.. Saiznya debab2 dan mmg sedap di pegang. Kalau dapat kat anak sy mmg dia ingat pencil color. Teksturnya pula semi matte tp still smooth dan licin bila apply di bibir. Memandangkan bukan shoot di studio ada color yg agak lain bila kena lighting kat rmh yg tak berapa ni. 


Color di bibir setiap org mmg tak sama bila apply. Warna tudung juga bg effect berbeza pada overall makeup. So kali ni try lah color2 bibir yg lain pula. Mood pun nampak berbeza tau



Yg ni pula saya swatch color di tgn. Bila di tangan lagi la lain colornya dgn di bibir. Saya ada buat video juga so uols blh imagine kan mcm mana color & tekstur produk tu
Utk kod produk refer pada numbering yg saya buat di tgn dan lipstick ye ;
1) Honey Nude
2) True Natural
3) Pink Lush
4) Sandy Pink
5) Soft Kiss
6) Rose Bleed


Yg ni saya snap video pakai phone je.. Bila kena lampu color lain2 sikit kan

video


TUTORIAL EYESHADOW

Utk mekap mata pula kali ni saya pakai palet Beyond Extravaganza. Kenapa saya pilih warna oren utk eyeshadow ialah kerana warna ni jarang di pakai sebab majoriti takut dgn color2 mcm ni. So lepas tgk tutorial ni hopefully ramai la berani usik color2 hoT mcm ni sekali sekala kan..

Lens ni sy tak ingat brand apa tp beli online je. Utk tone down kan color oren tu saya pakai celak Doll Eyeliner kod True Black
 STEP BY STEP :


Utk step ni saya pakai :
  • Duo Eyebrown Pencil & Mascara kod Dark Brown
  • Eyes & Cheek Palette kod Beyond Extravaganza


Utk step ni saya pakai :
  • Eyes & Cheek Palette kod Beyond Extravaganza
  • Doll Intense Pencil Liner kod True Black


Utk step ni saya pakai :
  • Doll Intense Pencil Liner kod True Black
  • Handmade Eyelashes kod 03
  • Long Lash Mascara

Yg ni saya tukar tudung lain . Bibir yg ni saya pakai kod Honey Nude
Bagi yg nak dapatkan harga / detail produk ataupun nak beli online blh whatsapp 019 3042133 / 019 7917133 ataupun click link SENDAYUTINGGI.COM ... Hopefully dgn tutorial ringkas ni boleh membantu pemakaian mekap anda.. bye girlsss !!





0 comments:

Post a Comment