Friday, January 23, 2015

SEBALIK TABIR : Youtube Makeover Sweet & Natural Makeup

Topik: Sebalik Tabir Makeover di Youtube

Hari tu ingat lepas shoot nak update blog tapi sibuk kemain sampai semua pun lupa.. Peserta mmg ramai nak join Makeover ST dan semua tggu q je ni. Saya kalau bab mekap2 kan muka org ni mmg eksited dari menenyeh muka sendiri. Pagi jam 9 dah smapai testimoni ST dari Kuala Pilah iaitu Cik Atun. Kecik je orgnya. Siap bawa 2 org kawan lagi tolong teman.. Sy mmg rasa terharu sgt sbb sanggup datang dari jauh dan sudi share pengalaman dgn viewer. Bukan apa, dulu ST kalau buat iklan hanya di paper jadi org tak tahu kesahihan produk tu ok ke tak.. Jadi bila live testimoni bercakap lebih ikhlas kan dan mmg produk tu terbukti berkesan.


Sempat pose ramai2 lagi sebelum habis diorg balik Kuala Pilah.. 



Sebelum mula shoot tu sempat la sy borak2 tanya berapa lama dia ambil Acne Tablet dgn Instant Collagen Powder, simptom dan kesannya berapa lama dah blh nampak. Bukan apa, sepanjang sy jumpa yg ambil Acne Tablet atau Acne Powder ni mmg rata2 komen lepas 3 hari dah nampak jerawat tak naik dah... Cuma tinggal bekas2 je.. Lepas tu kitorang rehearsel sekejap. Cik Atun ni seriously mmg pemalu sgt orangnya.. Risau juga sy nanti nak shoot takut dia segan nak ckp.




Utk shooting tak lama pun tp bergantung pd model juga lah... Mcm biasaya bila kamera dah roll tu sy mmg jadi nervous mengalahkan bercakap live dekat WHI di TV3.. haha.. Dulu kalau sy kena on air kat TV biasanya 3 hari tak lena tido malam. Dah sampai lokasi terus rasa nak tercirit punya cuak.. skrg rekod sendiri tetap cuak jugak cuma kurang rasa nak tercirit.. haha


INTERVIEW SESSION
Sebelum mula makeover session kami ada interview utk produk yg Cik Atun ambil. Sy nak share sikit kebaikan produk ni. Kadang2 dah buntu cuba semua skincare kan tapi jerawat tak mahu juga hilang. Why not cuba and as i said previoulsy rata2 yg ambil mmg within 3 days insyallah perubahan tu dah blh nampak. Sy ada juga buat review produk ni utk video persediaan 30 hari sblm wedding. Yg ada masalah jerawat on off tu bgs ambil utk avoid muka mcm jalan tar masa big event selain wedding. So sy nak share 2 produk yg diambil oleh testimoni ST iaitu Acne Tablet & Instant Collagen Powder. Yg nak beli blh click sendayutinggi.com atau whatsapp order di 019 7917133 / 019 3042133 kalau malas ke outlet ST atau di Watsons ;)

Fungsi kedua produk ni tak sama ya.. yg selalu breakout dan oily skin selain bgs pudarkan scar ialah Acne Powder RM5. Acne Tablet RM35  khas utk surutkan jerawat dan kecilkan pori besar. Produk ni utk 2 weeks


Testimoni sebelum - pori2 terbuka, jerawat  dan kulit berminyak.


Gambar kiri adalah pict yg di hantar oleh testimoni sendiri.. Katanya ada masalah jerawat ni sejak sekolah rendah lagi


Terkini - selepa guna Acne Tablet & Instant collagen powder




ST Ac-ne Tablet (30 tablet)    RM35

Harga member RM33.25

  • Tablet kunyah dgn perisa strawberi bersama biji anggur dan kolagen yg sedap & enak dikunyah. Ia mengurangkan bengkak jerawat, kulit sensitif dan kemerahan akibat jerawat.
  • Bertindak mengawal lebihan minyak kat muka.
  • Paling utama ia dpt meredakan jerawat yg tgh bengkak tumbuh  tanpa tinggalkan kesan parut.
  • Membina semula elastin kulit supaya lebih licin semula
  • Ia mengurangkan kesan lubang akibat jerawat atau parut lekung.
  • Mengandungi anti oksida yg tinggi utk kekalkan kelembapan pd kulit dan anti bakteria.
  • Kaya dgn ekstrak manggis, teh hijau, buah zaitun, aloe vera dan dandelion.
  • Meneutralkan radikal bebas yg menyebabkan kerosakan pd kulit.

cara pengambilan: 2 biji Ac-ne Tablet pd waktu pagi. 


Instant Collagen Powder    RM41



  • Serbuk telan terus campuran botani raspberi  dan kolagen utk memulihkan kulit rosak, parut dan masalah kulit.
  • Sepeket 1500mg kolagen mampu mengekalkan kelembapan seharian. 
  • Dengan 2 peket Instant Collagen Powder ia memberi perubahan ketara pd seluruh wajah & bdn. Pengambilan secara konsisten selama 28 hari  boleh menunjukkan kesan pada lembapan kulit.
  • Mempunyai kesan 3x ganda lebih efektid menyerap utk melambatkan penuaan dan mengekalkan keremajaan kulit.
  • mengurangkan kedutan, jeragat, pigmentasi dan garis halus.
  • Mengelakkan kulit kering dan bersisik.
  • wanita yg sedang hamil elok amalkan dan sesuai utk lelaki.


parut (sebelum & selepas )



MAKEOVER SESSION 

Lepas tu saya move pada makeover pulak.. yg nak tgk step by step serta interview tu please click MAKEUP TUTORIAL VIDEO FULL ya


Model ni request mekap natural. Tapi tgk muka mcm sweet je kan jadi sy tambah eleman sweet juga dlm mekap tu. Antara produk yg saya gunakan utk mekap ni ialah :

1. AC-NE Tablet RM35
2. Instant Collagen Powder RM42
3. Makeup Remover RM15.50
4. Make Up BASE RM29
5. Doll Skin Foundation kod 01 & 02 RM38
6. Doll Matte Powder kod 03 Basic Brown RM35
7. Rose Glow Bonzer RM33
8. Baked Face Powder kod Bohemian RM40
9. Gel Eyeliner kod Espresso Brown RM29.90
10. Eye Primer RM25
11. HD Signature Eyeshade kod Seductive Rose RM45
12. Doll Intense Pencil Liner kod True Black RM28
13. Long Lash Mascara
14. Handmade Eyelashes kod 03 RM15.50
15. Perfect Concealer kod vanilla RM25
16. Lip Art kod Russian Red RM31
17. Perfect Glace Lipgloss kod 04 Seashell RM29




Testimoni / Model : Uswatun
Utk sesi ni kita tukar 2 kali style tudung.. Pose sikit dgn produk yg sy gunakan utk tutorial tad :)
Doll Powder RM25 dan Doll Skin Foundation RM38 ni antara bestseller produk ST. Bila pakai mmg tahan lama, gebu dan high coverage


Sekarang kan trend nak skin mcm glowy dan shining kononnya ala2 kulit org Korea kan.. Sapukan Doll Cream Foundation ni dgn Cream Brush ST dengan Collagen Toner dulu. Confirm bersinar muka bak bintang gituh !!



Bagi yg dah pakai produk ST saya alu2kan join pencarian Testimoni ST yg juga merangkap Makeover.. hantarkan gmbr & detail diri, gmbr sebelum, selepas dan nyatakan sekali pengalaman sepanjang ambil produk tu di stmodel@sendayutinggi,com 


4 comments:

betty aquarius said...

jhufhrt

betty aquarius said...

salam . kak yatie . sy pengguna ST since umur sy 18 tahun . skrng umur sy dah 20 tahun . sy mempunyai masalah resdung yg mengakibatkan kulit muka sy berlubang dan jerawat . sy mengambil produk nosygone dan acne tablets . alhamdulillah . muka sy dah nmpk perubhannya . sbelum ni keyakinan diri sy sgt rendah dsbabkn kulit muke yg berjerawat . masa zaman skolah dulu sy slalu menyendiri dsbbkan malu dgn kulit muka sy . tp skrng alhamdulillah . kulit muka sy smakin pulih . sy nak hilangkan parut dan lubang dimuka sy . slain tu sy ambil dfolia dan set flawles . hope sy dpt sertai makeover akak =) thanks ST

Yatie Sendayu Tinggi said...

betty aquarius : omg.. terharunya saya.. tq sharing. Nanti emailkan gambar ye sblm dan latest kat stmodel@sendayutinggi.com .. ada rezeki kita jumpa ye :)

the real gadis kampung said...

assalamualaikum... akak saya ada cari make up base yang akak guna nie dekat laman web sendayu tinggi.. tapi tak ada pun.. boleh tak bagi tahu macam mane saya nak dapatkan make up base nie.. tq

Post a Comment