Friday, January 9, 2015

TERINGIN UBAH MUKA DALAM SEHARI TAK ?

TOPIK : JOM UBAH MUKA & PENAMPILAN DALAM 1 HARI


Ok, yg ni bukan buat plastic surgery ye.. utk suka2 je. Sebab ramai perempuan2 di luar ni merasa cantik2 bila zaman nak sanding je. Lepas tu gambar pulak tak cun kan.. So, ambil lah peluang ni jadi model ST. Berubah wajah utk sehari je. Bagi gadis2 yg baru nak berjinak dalam dunia modelling ini lah peluang anda utk test market selain dijadikan profile utk next job.. 

KENAPA RUANGAN MAKEOVER ST DIBUAT ?
Saya selalu ditanya betul ke mekap tu semua pakai mekap Sendayu Tinggi. Jawapan saya mestilah YA. Buat apa nak menipu kan. Start dari situ saya slowly buat video so setiap org blh tgk step by step apa yg saya selalu buat belakang tabir. Sesi kali ni special sebab buat pertama kali saya buat Makeover Recorded dan saya happy sgt sbb blh share dgn viewer sekaligus blh buat step by step sekali. Mekap ST ni sebenarnya ringkas berbanding dgn mekap andaman yg selalu buat tatarias pengantin yg memerlukan byk proses dan tak rmaai sanggup spend masa berjam setiap hari semata2 nak nampak glamor mcm tu kan.. Memahami yg setiap perempuan tu bukan ada masa nak buat step mcm pengantin 24jam so ada video sy yg diselitkan juga cara mekap mudah & simple utk harian. Bagi yg tak tau link chanel saya click SINI. Click Subsribes utk dapatkan update video baru yg saya akan upoad. Terkini saya akan buat sekali lagi Makeover dan sahre dgn viewer pengguna ST yg dulunya ada masalah jerawat teruk selain mekap step yg saya buat utk nampak Cunzzz !!

MACAM MANA NAK JOIN MAKEOVER ST ?
Ramai juga yg pm dan tanya mcm mana kalau berminat nak jadi model ST ? Caranya mudah je :
  1. Sertakan gambar yg jelas full / close up tanpa efek kamera 360, bermekap ataupun tanpa mekap dan paling penting angel straight ( sbb byk profile semua snap dari atas atau bawah utk ilusi muka runcing / slim ). Kena bagi gambar jujur tau. hehe..
  2. Jangan lupa sertkan alamat, email address dan no tel supaya mudah utk dihubungi nanti. Photoshoot akan diuruskan oleh team ST Advertising. Semua peserta yg send gmbr akan di shorlistedkan mengikut bentuk wajah. skin color dan usia kerana setiap peserta akan diberikan konsep yg sesuai dgn karektor / raut wajah anda.
  3. Peserta yg dipilih akan menerima produk bernilai RM150 & wang tunai RM150
  4. Photoshoot akan di buat di Studio ST Color iaitu di Sg Buloh, Selangor
  5. Utk sebarang pertanyaan boleh je cal direct Cik Linda 019 5939133
  6. Tiada had umur kepada penyertaan ST MAKEOVER ni.. 
  7. Keutamaan akan diberikan kepada mereka yg menggunakan produk ST. Sekiranya anda ada pakai / makan make sure nyatakan produk dan gambar sebelum & selepas pakai / makan
  8. Jika anda berminat sila emailkan butiran di atas pada stmodel@sendayutinggi.com ye
Yg ni salah satu gambar yg di hantar oleh Cik Alin pada stmodel@sendayutinggi.com utk sesi ST Makeover ni

Terbaru saya ada buat sesi Makeover dengan sentuhan natural. Nama model saya ni Cik Alin. Dia ada pakai produk ST iaitu Doll Skin Foundation, Makeup Base dgn Oil Free Stick Foundation. 



Tutorial utk model ni saya guna Doll Skin Foudation + Doll Matte Powder. Ni pose muka nak gigit idung model blh tak.. haha

Masa shooting biasanya model akan pakai dalam 2/ 3 baju. Tudung biasanya model bawa dan krew ST akan pakaikan mengikut tema

PRODUK YG SAYA GUNAKAN 
Utk yg malas nak click link utk full video produk yg saya gunakan utk model saya kali ni ialah :

1.  Cat Eyes Gel Liner : kod Espresso Brown RM29.90
2.  Doll Skin Foundation : kod 01 Very Cute & 03 Too Pretty RM38.00
3.  Eye Primer : kod Natural RM25.00
4.  Eyes & Cheek Palette : kod Beyond Extravaganza RM65.00
5.  HD Signature Eyeshade : kod Romantic Bold Smokey RM45.00 
6.  Doll Pencil Liner : kod True Black RM28.50
7.  Long Lash Mascara : kod Black
8.  Handmade Eyelashes : kod 03 RM15.50
9.  ST Powder Face Brush RM32.50 
10.ST Cream Foundation Brush RM35.00
11.Rose Blush : kod Bronzer RM33.00
12.Bright Duo Blush : kod Tangerine Coral RM34.00
13.Moisture Sensation : kod Raisin RM29.90
14.Heavenly Glitter Gloss : kod Venus Flush RM29.00

MCM MANA NAK BELI PRODUK ST NI ?
Senang je.. ada 6 cara utk beli produk ST ni antaranya :
  1. WATSONS - Boleh dapatkan di mana2 store Watsons terpilih. Insyallah ada. Normally di Watsons setiap bulan ada promo tertentu. Jadi price mgkn tak sama dengan beli di luar. Ada yg tanya boleh tak daftar ahli kat Watsons, jawapannnya TIDAK BOLEH sebab Watsons ada kad ahli mereke sendiri
  2. OUTLET ST : Ramai tak tahu yg ST ada own boutique di seluruh Msia sebanyak 33 buah kedai. Setiap Outlet ST boleh daftar ahli. So kalau daftar di Penang blh je kalau nak beli di Outlet KL dgn harga special sebagai ahli
  3. WEBSITE BELIAN ONLINE : Ya.. yg ni utk yg suka beli online je blh click SINI . Lepas tu shopping akan pop up keluar harga member. Di website biasanya akan dispaly normal price. 
  4. FACEBOOK  SENDAYU TINGGI : Click SINI utk follow latest update bg new product dan promo belian online dengan inbox request / order di page FB.. Selain tu promosi di Facebook tak terdapat dengan belian di outlet. So siapa yg nak special promo jgn lupa lika Page FB Sendayu Tinggi okeh
  5. INSTAGRAM SENDAYU TINGGIL : Click SINI bagi yang kurang aktif FB follow je Instagram Sendayu Tinggi ni..Semua update dlm ni. Kalau ada promo online pun akan update juga di Instagram ni. Lepas tu ada mcm2 contest utk join. Dapat mcm2 giveaway produk juga
  6. WHATSAPP  / SMS ORDER : Bagi yg mmg malas dan nak cepat blh terus je order produk ST di talian 019 3042133 / 019 7917133 direct. Nanti ada staf online yg akan feedback terus pertanyaan dan pengeposan anda.. 
Mudahkan !!


BELAKANG TABIR PREVIEW
video

Bagi yg nak tgk full video please click link FULL MAKEUP TUTORIAL
















0 comments:

Post a Comment